DET KAN DU FORVENTE

I metakognitiv terapi arbejder vi med at genvinde kontrollen over den tid vi bruger på negative eller irrationelle tanker, de tanker som ikke gør os godt og forhindrer os i at leve det liv vi ønsker.

Problemet er ikke det vi tænker, men det vi gør med tanken. Du kan have et overdrevent fokus på bestemte tanker eller føle du ikke kan styre dem. Tanken i sig selv er ikke vigtig, da den ikke ændrer på noget, men derimod betyder det noget hvad du gør med tanken. Lad os forestille os en togperron hvor togene kører ind og ud af stationen. Det er med tanker som med tog, de kører hele tiden ind på perronen og du kan vælge om du vil stå på eller ej. Vi kan ikke stå på alle togene, ligesom vi heller ikke kan have fokus på alle tankerne. I metakognitiv terapi lærer du at kontrollere dine tanker og hvilke du skal bruge tid på.

Metakognitiv terapi kan hjælpe dig med at reducere den tid og energi du bruger på uhensigtsmæssige tanker og dermed reducere ubehag som følelsen af stress, angst eller depression.

Metakognitiv terapi skaber resultater meget hurtigere og bedre, end jeg har oplevet med andre terapiformer. Ikke at andre former ikke kan være gode, men metakognitiv terapi er bare hurtigere og mere effektiv. Og det virker på mange andre problematikker end den man arbejder med. Derfor oplever jeg, at mange beskriver en bedring hele vejen rundt og generelt en højere livskvalitet efterhånden som man får arbejdet med de metakognitive processer.

Du skal regne med at lave forskellige øvelser hjemme, hvor du øver dig i at styre dine tanker eller at forholde dig til dem. Det vil være øvelser som er lette at gennemføre i en almindelig hverdag, du skal blot øve dig i at håndtere tankerne på en anden måde end du plejer. Jeg vil instruere dig i øvelserne, så du er i stand til at udføre dem mellem sessionerne.